Publicerad den 34 kommentarer

WePoPoP:s metod för att poppa popcorn i kastrull

Tefal Jamie Oliver Professional Rostfri Gryta 20cm 3L Det här är en idealisk popcornkastrull från Tefals serie Proffesional som det är lätt att poppa popcorn i. Tillsammans med WePoPoP:s instruktion för perfekta popcorn så kommer du få ett utmärkt resultat varje gång. Det är en 3-liters kastrull i rostfritt stål av högsta kvalité.

Vägen till att poppa popcorn i kastrull med perfekt resultat varje gång

 1. Introduktion (till att poppa popcorn)
 2. Materialbehov
 3. Hur man poppar popcorn på induktionshäll
 4. Hur man poppar popcorn på klassisk spis
 5. Hur man poppar popcorn på gasspis
 6. Hur man lyckas när man poppar popcorn med extra stora kärnor

1.Introduktion

Att poppa perfekta popcorn är lätt bara man följer vår metod när man poppar. Vi brinner för att fler ska börja poppa popcorn i kastrull och är här för att hjälpa dig lyckas. Grunden till denna metod togs fram 2010 av Bruno på fritiden då han studerade livsmedelskemi på Chalmers. Metoden har nu blivit en ny standard för att poppa popcorn i Sverige. Ni får gärna kopiera och sprida metoden vidare men lägg en referenslänk till wepopop.com så blir vi jätteglada 🙂

Vi kommer här gå igenom grunderna för att göra perfekta kastrullpopcorn på  induktionsspis, vanlig spis och gasspis. Sedan kommer vi fördjupa oss mer i detaljerna i varje steg i senare inlägg för att bättre förstå vad vi gör och varför vi gör det. Målet är att få så stora och krispiga popcorn som möjligt.

Tänk på att även valet av kastrull också påverkar poppningen. En kastrull med tunn botten ökar risken att bränna kärnorna under poppningen. Därför är tjockbottnade kastruller bäst då de fördelar värmen mer jämt över ytan.

Ovan kan ni se vår instruktionsfilm hur man poppar perfekta popcorn steg för steg

2. Materialbehov

Du behöver:

 • en tjockbottnad kastrull som rymmer 2-3 liter (för familjen eller kalasfirandet kan en 5-liters kastrull vara att föredra men då får man öka all mängd ca 2 gånger)
 • 3-4 msk olja (vi föredrar svensk ekologisk rapsolja, då den förhöjer smaken hos de flesta popcornen. Men har man riktigt bra popcorn så kan en spansk solrosolja med neutral smak vara bättre för att släppa fram popcornens smak)
 • ca 1dl torkade majskorn (opoppade popcorn).

3. Poppa popcorn på induktionsspis

Nu kommer vi gå igenom steg för steg hur man gör perfekta popcorn på induktionsplatta:

 1. Häll upp 3-4 msk olja i kastrullen så att botten täcks.
 2. Lägg i 5 st opoppade popcorn, ett för varje sinne kan vara en bra minnesregel 🙂
 3. Sätt kastrullen på medelhög värme (ca 70%, vilket är max 4 av 6, 8 av 12, osv. beroende på spis) 
 4. När de fem popcornen har poppat så vet du att du har rätt temperatur i oljan för att kunna poppa. Du tillsätterpopcorn så att botten på kastrullen blir täckt. Skaka kastrullen en gång så att alla popcornen verkligen blir täckta av oljan.
 5. När det sedan börjar poppa intensivt så har du uppnått rätt poptemperatur. Nu kan man med fördel skaka om kastrullen en gång för att eventuellt få ner opoppade kärnor som följt med popcorn som poppat upp och ligger bland popcornen istället för på botten i oljan.
 6. Tips!  Så fort du har fått en tillräckligt stor mängd popcorn för att kunna lyfta på locket utan att det poppar över så rekommenderar vi att du lyfter av locket för att släppa ut så mycket som möjligt av vattenångan som frigörs när popcornen poppar. På så vis får du krispigare popcorn och undviker att vattenångan gör popcornen mjuka och degiga.
 7. När poppandet avtar och det är mer än två sekunder mellan varje pop så är det dags att ta av popcornen från plattan och hälla upp dem i en skål. Nu är bästa tillfället att krydda popcornen då de fortfarande är lite fuktiga på ytan och kryddorna fastnar bra.
 8. Njut av perfekta popcorn som du gjort alldeles själv!
Med wepopops metod är det lätt att poppa popcorn
Metod för hur man gör perfekta kastrullpopcorn varje gång från WePoPoP

Tips! Om du föredrar krispiga och knapriga popcorn så rekommenderar vi att ställa skålen med popcorn i ugnen på 100 grader i 15 min. Då avdunstar den sista fuktigheten vilket tar fram popcornets knaprighet och krispighet. OBS! Ta ut popcornskålen med grytvantar så att du inte bränner dig. Sätt på filmen och njut av perfekta popcorn.

Tips! Om popcornen inte poppar, höj successivt värmen till 80% av full effekt. Det vanligaste felet när man poppar på induktionshäll är att man poppar på för högeffekt och att popcornen bara poppar delvis och sen bränner.

Tips! Om man vill få jämn spridning på saltet och krispigare popcorn, så är ett bra tips att tillsätta saltet direkt med oljan man poppar i. För att få bästa upplösning så rekommenderar vi att man mortlar saltet eller använder popcornsalt.

4. Poppa popcorn på klassisk spis

Nu kommer vi gå igenom steg för steg hur man gör perfekta popcorn på vanlig spis. Metoderna skiljer sig inte mycket åt utan är framförallt hur man ställer in värmen:

 1. Häll upp 3-4 msk olja i kastrullen
 2. Lägg i 5 st opoppade popcorn, lika många popcorn som man har fingrar på en hand kan vara en bra minnesregel 🙂
 3. Sätt kastrullen på medelhög värme (ca 80%, vilket är max 5 av 6, 9 av 12, osv. beroende på spis) 
 4. När de fem popcornen har poppat så vet du att du har rätt temperatur i oljan för att kunna poppa. Du tillsätterpopcorn så att botten på kastrullen blir täckt. Skaka kastrullen en gång så att alla popcornen verkligen blir täckta av olja
 5. När det sedan börjar poppa intensivt så har du uppnått rätt poptemperatur. När intensiteten börjar minska är det dags att sänka värmen ett steg till ca 60% av full effekt för att temperaturen inte ska bli för hög och popcornen brännas.
 6. Nu kan man också med fördel skaka om kastrullen en gång för att eventuellt få ner opoppade kärnor som följt med popcorn som poppat upp och ligger bland popcornen istället för på botten i oljan.
 7. Tips!  Så fort du har fått en tillräckligt stor mängd popcorn för att kunna lyfta på locket utan att det poppar över så rekommenderar vi att du lyfter av locket för att släppa ut så mycket som möjligt av vattenångan som frigörs när popcornen poppar. På så vis får du krispigare popcorn och undviker att vattenångan gör popcornen mjuka och degiga.
 8. När poppandet avtar och det är mer än två sekunder mellan varje pop så är det dags att ta av popcornen från plattan och hälla upp dem i en skål. Nu är bästa tillfället att krydda popcornen då de fortfarande är lite fuktiga på ytan och kryddorna fastnar bra.
 9. Njut av perfekta popcorn som du gjort alldeles själv!

5. Poppa popcorn på gasspis

Nu kommer vi gå igenom steg för steg hur man gör perfekta popcorn på gasspis hemma eller på ett gasolkök ute i naturen. Metoderna skiljer sig inte mycket åt utan är framförallt hur man ställer in värmen:

 1. Häll upp 3-4 msk olja i kastrullen
 2. Lägg i 5 st opoppade popcorn, lika många popcorn som man har fingrar på en hand kan vara en bra minnesregel 🙂
 3. Sätt gasen på så låg effekt som möjligt (ca 20%), Det vanligaste felet när man poppar över gaslåga är att man har för hög temperatur och då bränns popcornen eller poppar ofullständigt.
 4. När de fem popcornen har poppat så vet du att du har rätt temperatur i oljan för att kunna poppa. Du tillsätterpopcorn så att botten på kastrullen blir täckt. Skaka kastrullen en gång så att alla popcornen verkligen blir täckta av olja. 
 5. Nu kan man också med fördel skaka om kastrullen regelbundet för att eventuellt få ner opoppade kärnor som följt med popcorn som poppat upp och ligger bland popcornen istället för på botten i oljan. Man vill även att de poppade popcornen turas om med att ligga längst ner mot den varma botten på kastrullen.
 6. Tips!  Så fort du har fått en tillräckligt stor mängd popcorn för att kunna lyfta på locket utan att det poppar över så rekommenderar jag att du lyfter av locket för att släppa ut så mycket som möjligt av vattenångan som frigörs när popcornen poppar. På så vis får du krispigare popcorn och undviker att vattenångan gör popcornen mjuka och degiga.
 7. När poppandet avtar och det är mer än två sekunder mellan varje pop så är det dags att ta av popcornen från gaslågan och hälla upp dem i en skål. Nu är bästa tillfället att krydda popcornen då de fortfarande är lite fuktiga på ytan och kryddorna fastnar bra.
 8. Njut av perfekta popcorn som du gjort alldeles själv!

Ska du poppa utomhus på stormkök så rekommenderar vi att du kollar in vår stormköksguide för att poppa popcorn.

6. Poppa popcorn med stora popcornkärnor i kastrull

Att poppa popcorn med stora popcornkärnor kräver en lite ändrad teknik för att lyckas. Våra popcorn med specifikt stora kärnor är Babe, La Nube och Woody. Dessa tre är mushroompopcorn som blir stora och runda när de poppar korrekt. Det som kan hända om man inte har rätt teknik är att de blir små, hårda och brända. Det som händer är att de bara blir delvis poppade och att inte all stärkelse hinner lösas upp utan att enbart den yttre delen av popcornkärnan poppar, vilket ger små och hårda popcorn som ofta lätt bränner.

Den vanligaste anledningen till det här är att man har för hög temperatur så att den yttre delen av popcornet når 180 grader och poppar medas den inre delen kanske inte ens är 100 grader. En annan vanlig orsak är att man har haft för lite olja och då det är oljan som fördelar värmen över popcornet så blir bara en liten del av popcornet uppvärmd och då poppar den innan resten av popcornet är varmt.

Så för bästa resultat sänk temperaturen något och tillsätt lite extra olja så att oljenivån täcker popcornkärnorna.

För att verkligen få till det så behöver man göra det några gånger så att man lär känna sin spis, kastrull, oljan och popcornen man använder. När du behärskar detta kan du gå in på vår popcornreceptsida med inspiration för att ytterligare utveckla ditt poppande.

WePoPoP är ett litet företag, baserat i Arvika och grundat i Göteborg, som tar upp kampen för kastrullpopcorn. Vi importerar gourmetpopcorn från hela världen för att poppas i din kastrull. Popcornen kan man köpa i lösvikt i vår popcornshop.

Vill du vet mer kan du läsa i om oss. Om ni har några popcornfrågor posta dem här nedan eller på facebook, går även bra att maila oss på pop@wepopop.com

Ha det fint!

Önskar vi på WePoPoP

34 svar på “WePoPoP:s metod för att poppa popcorn i kastrull

 1. Hej,
  Har jag för hög värme på spisen om mina popcorn inte poppar utan bränner direkt?
  Jag har sedan jag bytt spis inte lyckats en enda gång med mina popcorn :/ På min gamla spis med plattor gick det alldeles utmärkt och då körde jag ändå på maxvärme under hela poppandet.
  Tacksam för svar, tankat och idéer om vad som kan vara orsaken till mina opoppade brända popcorn/majskorn…
  /Louise

  1. Hej Louise
   Vad glad jag blir att du skriver till oss. Att popcornen inte poppar utan bränner brukar framför allt bero på tre saker.

   1. Dåliga popcorn (Men om du poppar WePoPoP så är det inte fallet
   2. För lite olja. Då oljan leder värmen in till popcornkärnan så att den poppar, kan för lite olja resultera i att värmen inte överförs i tillräkligt stor grad. Detta kan göra att popcornet poppar dåligt eller att det blir brännt. Större popcorn kärnor kräver mer olja för att poppa bra, exempelvis så kräver både babe och klintan lite extra olja för optimal poppning.
   3. För hög temperatur eller ojämn temperatur. Vissa av popcornen blir övervärmda och bränns medans andra inte ens poppar.

   Jag tolkar det på din fråga som att det fungerat bra tidigare men att problemet kommit efter att du bytt spis så det troligaste problemet är nummer 3. Det är möjligt att den nya spisen har högre effekt än den gamla vilket ger att full effekt på den nya blir varmare än på den gamla spisen. Om det är en induktionsspis så beter även de sig lite annorlunda då de svarar snabbare på höjd och sänkt temperatur.

   För att få riktigt bra resultat så rekommenderar vi att du följer WePoPoP:s metod för perfekta popcorn med en temperatur på ca 75-80% av maximal effekt.

   Om du har fortsatta problem så hör av dig igen så ska vi se till att lösa det.

   //Bruno

 2. Hej! Kan jag få fina popcorn utan tjockbottnad kastrull? Tack på förhand Med vänlig hälsning, //Malin

  1. Hej Malin. Mycket uppskattat att du kommenterar på sidan 🙂 Det stora problemet när man har en kastrull med tunn botten är att värmen fördelar sig ojämnt över kastrullens botten. Jag är själv uppvuxen med en tunn aluminiumkastrull för popcorn och det går att få det bra resultat men kräver betydligt mer jobb. Det man behöver göra för att alla popcorn ska poppa samtidigt blir att kontinuerligt skaka om så att alla popcornen får lika mycket av de varma punkterna i kastrullen.

   Hoppas det svarade på frågan. Om inte fråga igen så ska jag svara bättre

   Ha det fint
   //Bruno

   1. Hej!
    Tack för bra guide! Jag poppar 4-5 dagar i veckan och har kommit fram till ungefär samma metod 🙂

    Men trots att jag gör precis likadant varje gång så kan resultatet bli väldigt olika.

    Jag gissar att det beror på majskornen, för blir resultatet dåligt så verkar det fortsätta så hela påsen igenom. Blir de gamla? Eller kan det variera mycket på skördarna?

    Vänliga hälsningar / Niclas

    1. Hej Niclas
     Stort tack för att du kommenterar, underbart att höra från en popcornälskare:-).
     Ja popcorn kan torka i skåpet så de får fel fukthalt om de förvaras i påsar som inte behåller fukten. Ja varje år ger en speciell skörd som skiljer sig från året innan beroende på framför allt regn och solmängd. Beroende på var popcornen kommer ifrån, vilken sort det är och hur de har hanterats så kan de ha olika hög kvalité. Om det är våra popcorn som varierar från påse till påse kan du kontakta oss på pop@wepopop.com så ska vi reda ut det. Popcorn från oss ska alltid vara perfekta.

     Poppa på
     Bruno

 3. Kul med popcornblogg! Vill gärna h ett inlägg om hur man poppar bästa smörpopcornen i kastrull.

  1. Hej Josefine. Tack för kommentaren. Kommer skriva om hur man bäst gör smörpopcorn i kastrull under nästa år. Håll ut tills dess.
   //Mirjana

 4. Hej Bruno!

  Jag älskar också popcorn. Men varje gång jag gör dem i kastrull så blir de liksom sega till slut i munnen, inte när man börjar tugga dem men de liksom packas ihop till en seg bit i munnen till slut, har du någon aning om varför? Har det med vattenångan att göra?

  Mvh

  1. Hej Mimmi
   Vad roligt att du också är en popcornälskare. Det beror dels på vattenångan som du säger och kan avhjälpas genom att köra de färdigpoppade popcornen på ca 80 grader i ugnen i 5-10 min. Bara att lyfta locket på slutet av poppningen (när popcornen fortfarande är i kastrullen) hjälper också. Sedan kan det bero på stärkelsen i popcornen och vilken struktur den har. Testa gärna någon annan popcornmajstyp för att se hur det påverkar. WePoPoP:s popcorn prova på paket gör det tydligt hur olika majssorter från olika världsdelar kan skilja sig i konsistens. På vintern när luftfuktigheten är lägre är det lättare att lyckas med att få krispiga popcorn. Hoppas svaret hjälpte.

   God fortsättning och ge inte upp kastrullpopcornen.
   //Mirjana

 5. Hej!
  Tack för en kanonbra popcornguide!
  Dessa tips tar fredagsmyset till en ny nivå! 🙂

  Med vänlig hälsning, Anton

 6. Hej
  Ett tips för att få lite mer kryddstarka popcorn är att blanda i 1-2 tsk Sambal Olek i oljan.
  Popcornen får en vacker röd samt ordentligt med sting.
  Passar utmärkt med en kall ljus öl till.

  1. Tack Stefan
   Det ska vi testa
   //Mirjana

 7. Hej! Vilken typ av kastrull lämpar sig bäst för pop corn? Tjockbottnad har jag förstått, men spelar det nån roll om den är i teflon, rostfri, keramisk etc? Vänliga hälsningar

  1. Hej och stort tack för kommentaren. Vi har varit på semester så det är därför svaret har dröjt så länge. Det viktiga är att kastrullen har en mycket bra värmeledningsförmåga. Vi använder uteslutande rostfritt då det håller länge och är lätt att rengöra. Men teflon funkar säkert lika bra om man inte poppar så ofta och tycker att det är ok att få i sig lite teflon. Keramiskt kan nog också funka. Oftast väljer man teflon för att minska på fettet eller för att det inte ska bränna fast. Vill man minska på fettet rekommenderar vi varmlufts-poppare. Följer man vår popcorninstruktion och har en bra rostfri kastrull så ska det nästan aldrig bränna fast. Kolla även in vårt inlägg om popcornkastruller.

   //Mirjana

 8. För riktigt bra resultat, testa detta:
  Följ instruktionerna tills dom 5 första poppat. Därefter häller du i resten av kornen och drar bort kastrullen från värmen i 30 sekunder.
  Därefter drar du tillbaka kastrullen till värmen igen och följer original instruktionen.
  Dom 30 sekunderna gör att all kärnor når “nästan” pop temperatur, därefter kommer alla att poppa nästan samtidigt. En grym teknik som du kommer älska. Med vänlig hälsning, /morfar med glada barnbarn

  1. Tack så mycket för det bra tipset. Ska genast testa detta. Vad har ni för typ av spis (Induktion, glashäll eller plattor)?
   Poppa på
   Bruno

   1. Hej.
    Vi har glashäll.

    Mvh
    Johan

    1. Tack Johan
     Då ska jag testa modifikationen.

     Poppa på
     Bruno

     1. Får man många med en hård kärna kvar så öka värmen något snäpp.

      Mvh
      Johan

     2. Tack Johan.
      Ja det är väldigt viktigt att lära känna sin spis så man får exakt rätt effekt på plattan.
      Kom gärna med mer tips eller frågor gällande att poppa popcorn på spisen om ni skulle dyka på något.

      Live long and pop \\//
      Bruno

 9. Hej,
  Istället för matolja kan man inte nyttja smör?
  Mvh,
  Petrus Toxy

  1. Tack Petrus för att du frågar. Popcorn och smör passar utmärkt ihop. Dock så poppar poppcorn ungefär vid samma temperatur som smöret bränns. I vår metod för att poppa popcorn så har vi oljan lite extra varm 220-230grader för att få en intensiv poppning och maximal volym. Detta gör att smöret i så fall lätt blir bränt. Men kan starkt rekommendera att ringla över skirat eller brynt smör på popcornen efteråt. Detta blir allra bäst då man har en varmluftspoppare så man kan poppa utan fett innan man häller över smöret.

   Det finns dock ett knep för att poppa i smör utan att det bränns. Vi har märkt att skirat smör där vatten fasen separerats bort eller det indiska smöret Ghee funkar fint att poppa i.

   Poppa på
   Bruno

   1. Haha! Gud så kul, jag köpte Ghee idag för att laga indiskt och insåg att jag kommer få massa över. Givetvis började jag kolla på rykpunkter på olika oljor och smör för att se om det skulle funka att poppa popcorn i! Så finns svaret här, såklart! Tack Bruno!! Blir måndagsexperimentet, kanske tar på kummin och cayennepeppar som krydda för ännu mera indisk smak när de är färdigpoppade!

    Mvh
    Hannah (vildmarks-popparen som nu är på barnakuten i Göteborg om du minns)

    1. Tack Hannah
     Jag minns, härligt att du fortsätter experimentera 🙂 Bara att höra av dig om du har några frågor eller om du upptäcker något gott som du vill att vi sprider vidare till fler popcornälskare.

     Poppa på
     Bruno

 10. Vad säger ni om att göra det i en air-popper??

  1. Hej Carina
   Tack för att du frågar. Vi tycker att air-popper är bra då det blir väldigt nyttigt och är väldigt smidigt. Nackdelarna vi ser är att det ofta inte blir lika gott och lätt kan kännas lite torrt. Det kan även vara svårt att få saltet att fastna. Men för vardagspoppandet på kontoret så är det perfekt med en air-popper.
   Vi har dock haft lite problem med kvalitén på de vi testat, vi poppar dock väldigt mycket och de är ju ganska billiga 😀

   Poppa på
   Bruno

 11. Två frågor:
  1) Vi gick över från att använda rapsolja till kokosolja med neutral smak, och tycker att popcornen smakar lite mindre oljigt och att de blir krispigare.

  Åsikter om att poppa i kokosolja?

  2) Undrar också om bästa sättet att förvara popcorn?
  Vi köpte popcorn i 16 kg kraftig papperssäck och den har vi i ett kylrum där säcken står på en pall för att inte nudda golvet/väggen, vilket är enligt instruktionerna på säcken.

  Andra säger att glasburk är bättre. Våra popcorn går förstås inte in i en sådan just nu, men tänker när vi har köpt era popcorn:
  Mår popcornen bäst i tät glasburk eller i rejäl papperssäck?
  Vi har alltid våra i kylen/kylrummet – vad tycker ni om det?

  Bästa hälsningar,
  Eva

  1. Hej Eva
   Tack så mycket för att du frågar.

   1) Kokosolja är den olja som de flesta proffspoppare använder i sina maskiner (biografer, event m.m.) då den klarar höga temperaturer utan rökbildning och gör det lätt att göra rent efteråt. Vi använder oss av solrosolja när vi poppar då den också klarar höga temperaturer men har en mer neutral smak som låter popcornens egna smaknyanser komma fram.
   Om man poppar i popcornmaskin så är solrosoljans nackdel att den inte är lika lätt att rengöra men vi tycker att den neutrala smaken väger upp för det.

   2) Popcorn mår bra av att förvaras svalt och torrt vid jämn temperatur men är generellt sett ganska tåliga beroende på hur länge man ska lagra dem. De ska inte förvaras i direkt solljus och inte ligga direkt på golvet. Om popcornen förvaras i frys (-grader) finns en risk att de blir frystorkade och inte poppar längre. Vi använder oss av samma påsar som lyxkaffetillverkare använder som är en tre skicktspåse som bevarar fukthalten och aromerna.

   Glas burk är ett bra allternativ för att bevara fukthalten om den är tät så länge den förvaras svalt och inte står i direkt soljus. En annan fördel med glasburk är att den är lätt att hälla popcorn ur. Pappersäck går ganska bra förutsatt att man har lämplig fukthalt hemma så det inte blir för fuktigt. Fukt är nämligen en av de få saker som kan förstöra popcornen. Blir det för fuktigt så kan popcornen börja mögla och de går då inte att rädda.

   Hoppas jag svarat på dina frågor, annars får du gärna svara igen
   Tack igen för att du frågar

   Bruno

 12. Sjukt bra metod, perfekt resultat varje gång 👌

 13. Hej.
  Jag testade nyligen receptet för vanlig spis.
  Har både testat en omgång med 3 msk solrosolja och en annan med 3 msk majsolja i en 3 liters kastrull av stål med tjock botten och glaslock.
  Värmen är på 4:an av 6.
  Mitt problem är att oljan börjar koka och smälla /explodera upp i locket innan ens alla 5 popcorn poppar och den blir så aggressiv att man riskerar att få olja stänkandes på sig när det är dags att lyfta på locket och hälla i resten av kärnorna.
  Jag fick kasta bokstavligen kasta ner kärnorna för att sedan sätta tillbaka locket snabbast möjligt .

  När man väll lyckas med detta blir ändå poppningen jättebra men risken för brännskador är för stor.

  Detta är ett dilemma.
  Vad ska jag göra?

  Hoppas på svar snart(för jag gillar verkligen kastrull poppat).

  Med vänlig hälsning,
  Fredrik.

  1. Hej Fredrik
   Tack för att du hör av dig. Det låter som att du har fått med vatten i oljan. Testa att torka ur kastrull och lock väldigt noggrant innan du poppar. Då du testat med två olika oljor så borde inte vattnet komma därifrån så länge du hällt upp det direkt från butiksflaska i ett väl avtorkat mått. Detta är ett vanligt problem när man poppar omgång två av sina popcorn men har glömt att torka ur locket ordentligt. Då droppa vatten ner i oljan och det blir väldigt stökigt när vatten dropparna explosionskokar när de kommer i kontakt med den mycket varma oljan.

   Du kan även testa att sänka effekten till 3:an för att se om det hjälper men då du inte skriver något om rökutveckling så tror jag inte det är problemet.

   Om detta inte löser problemt hör gärna av dig igen.

   Poppa på
   Bruno

 14. Hej,
  Lite nyfiken på era erfarenheter av popcornmaskin.
  Jag har en Great Northern Little Bambino som jag oftast poppar i.
  Skulle ni anse att resultatet blir avsevärt bättre i gryta?

  1. Nu har jag väldigt liten direkt erfarenhet av Bambino men generellt så ger popcornmaskiner bra resultat. Den stora nackdelen med maskin är att den tar plats och är omständlig att rengöra. Vi har flera popcornmaskiner men till vardags så är det kastrullen vi kör. När man fått till tekniken blir resultatet samma eller ibland något bättre.

   Så om du trivs med popcornmaskinen, har plats med den och funnit en bra rutin för att rengöra den så finns det ingen anledning att byta.

   Poppa på
   Bruno

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.