WePoPoP:s ambassadörer på Passion för mat mässan 2016 i Göteborg

Om oss

WePoPoP AB är ett litet företag som tar upp kampen för kastrullpopcornen och erbjuder popcorn och tillbehör som lyfter popcornupplevelsen till nya nivåer. Företaget  grundades 2013 i Göteborg och drivs numera i Arvika av några få anställda och med mycket hjälp av ett fantastiskt team av popcorn ambassadörer som sprider ordet och stöder oss i kampen för kastrull popcorn. Kolla gärna in vår popcorn shop där du kan  köpa över 15 olika sorters popcorn.

Vår historia

Våra 10 första år i bilder

När Bruno studerade livsmedelskemi på Chalmers så förstod han hur fantastiska och magiska popcornen verkligen är. De är en ren råvara utan tillsatser, som genom att torkas i solen får en enormt lång hållbarhet om den förvaras torrt och svalt. Och inte nog med det; om den hårda kärnan värms upp så omvandlas den till en stor vit fluffig godsak som smälter i munnen. Dessutom upptäckte Bruno att popcorn räknas som fullkorn, är fulla av antioxidanter, har låg mängd av kolhydrater per volym (extra bra om man har diabetes), är glutenfritt, helt veganskt och har låg fetthalt om man väljer att varmluftspoppa dem.

Bruno har sedan barnsben ansvarat för familjens kastrullpoppande, och experimenterade ständigt för att uppnå perfekt resultat. Han upptäckte att när han poppade varierade resultatet från påse till påse, trots hans förfinade poppningsmetod. Kvalitetsskillnaderna i olika leveranser med popcorn blev uppenbara och Bruno såg snart att ursprungslandet på popcornen stod i relation till kvaliteten. Tack vare en del detektivarbete fick Bruno upp ögonen för olika typer av popcorn, olika popcornkvaliteter  och olika majsregioner. Han kontaktade en mängd högkvalitetsproducenter men möttes av samma svar överallt: för att kunna göra affärer med leverantörerna krävdes inköp av flera ton popcornkärnor, helst en container lastad med 20 ton popcornkärnor om leverantörerna fick bestämma. Men detta stoppade inte Bruno. Han berättade om sina planer för sina vänner och bekanta och började sälja biljetter till en första popcornresa där målet var att nå upp till minst ett ton sålda popcorn – vilket WePoPoP lyckades under 2013. Därmed började en spännande popcornresa utan dess like.
 

Nu var WePoPoP grundat och på väg mot att ge alla popcornälskare de bästa möjliga förutsättningarna för att njuta av fantastiska popcornstunder med sina älsklingspopcorn. Popcornsortimentet utökas mer och mer med tiden ju fler popcornentusiaster vi får. Om ni vill köpa popcorn till er själva eller som present kolla in shoppen.

Vill ni lyssna på vår historia kan ni gå in och lyssna på P1 meny där Bruno pratar WePoPoP och popcorn. Vill ni titta och få den korta versionen kan ni titta in på TV4 nyhetsmorgon där Bruno poppar och pratar .  Vill ni verkligen gå på djupet gå popcornkursen vi håller på medborgarskolan i Göteborg

Vår vision

Vår vision är rätt enkel i sitt slag men en utmaning att nå upp till:
Världens mest älskade och respekterade popcornvarumärke
Endast med hjälp av kunden kan vi uppnå vår vision. Vi är ett litet start-up-företag som lär oss hela tiden. Många gånger gör vi rätt men ibland blir det även fel. Här kommer du som kund in och hjälper oss på vägen. För bara genom att hålla en dialog med oss om det är nåt vi har gjort riktigt bra eller för den delen dåligt, kan vi bli bäst; älskade och respekterade. Därför ser vi vår relation med kunden som en symbios och ett tvåvägsåtagande:
1. Kundens åtagande
Kunden åtar sig att ge WePoPoP feedback när det behövs om det är något som är bra eller dåligt; kunden ska ge oss chansen att rätta till fel innan det blir ett missnöje.
2. WePoPoP:s åtagande
WePoPoP åtar sig att alltid sätta kunden först och åtgärda de bekymmer som gör kunden missnöjd.
Med detta tvåvägsåtagande hoppas vi bibehålla en livslång relation.
 

WePoPoP:s manifest

Allt sedan popcorn slog igenom på 30-talet har denna majsets gömda skatt haft en plats i hjärtat av vår tilltuggskultur. Vi drar oss till minnes guldkantade stunder då onkel Leif och farmor Monica bjöd oss på bio. Eller pop-pop-poppandet från köket i väntan på gemytliga kvällar framför televisionen. Och vad har popcornet blivit reducerat till idag? Kvävda i micropåsar, dränkta i salt och smör, något vi inte ens orkar tillaga ordentligt och med eftertanke. Vi kan känna att vi saknar en tid då det var mer vanligt att poppa på spisen. Det känns mer riktigt. Poppar du våra majskorn på spisen så poppar du något som inte är artificiellt, känslokallt inproppat i en papperspåse, lämnat till sitt öde i en hylla i en deppig mataffär. Du poppar något som är naturligt, enkelt och rent från onödiga tillsatser. Med vår produkt kan du själv bestämma hur du vill krydda, vilken olja du vill använda och hur stor en rimlig portion ska vara. Det passar dig som vill hålla koll på vad du stoppar i dig och på vad du egentligen får med dig hem i matkassen. Låt oss tillsammans ta ett steg mot insikten i att popcorn i grund och botten inte är ett godis – det är en grönsak! Med rätt råvaror och friheten att tillreda dem själv kan du som uppskattar unika smakupplevelser njuta av ett tilltugg på dina villkor, med världsunik kvalitet! Om du vill njuta av popcorn som tillhandahåller en känsla av gemytlighet, underhållning, riktig mat och trevnad då kan du vända dig till oss.

Recept och böcker

När det gäller popcornrecept så finns det två bra böcker som har inspirerat oss i några av våra recept och det är böckerna Popcorn av Frances Towner Giedt och boken Popcorn 100 originella recept på världens poppigaste snacks av Carol Beckerman. Missa inte heller Popcornboken: Det är lätt att poppa popcorn av vår egen Bruno Lindberg. Mer om den går att läsa här.

Vi söker ständigt inspiration för nya recept så om ni har gjort något gott får ni gärna lägga in ett tips på vår:

 

 

I Pressen

P1 Meny intervju
Popcorn på nyhetsmorgon

I sociala medier

Swish

Behöver du betala till wepopop via Swish kan du göra detta på 1233796430 Bidrag till popcornrevolutionskassan tas tacksamt emot här också 🙂

Fotograf till alla de proffsigare av bilderna är Andreas Pegelow. Gå gärna in och kolla fler bilder som han tagit på Andreas sida

WePoPoP:s ursprungliga design är gjord av Isak Folenius. Gå gärna in och kolla andra designer Isak har gjort på hans sida Har du frågor, tips på recept eller synpunkter? Kontakta oss på pop@wepopop.com   Vårt företagsnamn är WePoPoP AB och vårt organisationsnummer är: 556946-0370

Vi på WePoPoP

Bruno Lindberg Grundare och författare till popcorn boken bruno@wepopop.com

Johannes Fabriksansvarig

Milli Popcornambassadör och recept kreatör