Våra popcorn

Visste du att det finns olika typer av popcorn?  Först och främst finns det två huvudklasser Mushroompopcorn och Butterflypopcorn. Sedan finns underkategorier som stora popcorn och mini popcorn.  Minipopcorn finns bl.a. gula, blåa, röda och vita kärnor dessa små popcorn förekommer även i klassen skallösa som har ett tunnare skal som inte fastnar så mycket i tänderna.

I listan nedan kan du enkelt jämföra våra popcorn för att lättare kunna avgöra vilken du tror skulle passa dig bäst! Är man fortfarande osäker kan man prova någon utav våra popcornupplevelser där man får hem olika sorter för att kunna testa och hitta sin favorit!

Mushroom popcorn

Stora popcorn

Minipopcorn

Butterfly Popcorn

Den största skillnaden mellan de olika popcornen är storlek, form och konsistens. Smakmässigt är skillnaden mellan popcornen störst gällande majssmaken. Popcornen har också olika nyanser av till exempel nötighet, smör, kola och hö. De skiljer sig också något i utseende då vissa är kritvita när de poppats, medans vissa är lite mer gula. Mushroom-popcorn (Babe, Woody och La Nube) skiljer sig från de vanliga butterfly-popcornen genom att de exploderar och blir till mer boll-formade popcorn istället för att vändas ut och in. 

Ni kan även lyssna på P1 Meny när vi testar Brunos favoritpopcorn El Toro, Babe och Charlie.
P1 Meny intervju

Matgeek har gjort följande två videos som förklarar skillnaderna mellan de olika popcornen! Moby Dick var Johans favorit. Vilken är din?

Ni kan även titta när Bruno blindtestar 13 av våra olika popcorn. Inte helt lätt… (Spoiler får inte alla rätt)