Publicerad den Lämna en kommentar

Majsland del 3, Omplantering

Nu kommer en kort liten uppdatering, min plantor har nu blivit cirka 15 centimeter höga och väldigt raka och fina, och det är nu dags för omplantering så att rötterna har gott om plats för fortbildning. Denna process är ungefär den samma som vid förkultivering, ta en större kruka, fyll med vanlig planteringsjord och vattna upp. Putta undan jord i den nya krukan för att få plats med plantan. Sedan tar du ur plantorna och delar på dem, och placerar dem var sig själv i krukorna. Alltså 1 planta per kruka.


Nu är även värmemattan borta och växtlampan inte på lika ofta då det nu börjar bli dags att avhärda alla plantorna något. Börja med tillexempel ställa upp i fönstret, kanske ta ut en liten stund när det är soligt och ingen blåst. Bara korta stunder i början och sedan längre och längre. Har du ett växthus kan du ställa ut majsen där en stund på dagarna. Det är viktigt att det inte blir för stor skillnad till en början då det finns risk att majsen misstrivs, utan ta det i små steg.


Jag väljer också nu att gödsla upp mitt majsland och vända ned gödseln med hjälp av en handharv, därefter vattnar upp landet med vanlig vattenslang. Detta för att öka chansen att plantorna skall trivas, en näringsrik fuktig jord. Jag vill att näringen skall tas upp bra av jorden och brännas lite extra innan utplanteringen, därför gör jag detta redan nu.


Hoppas det går bra för er med och snart är det dags för utplanteringen och då får vi se hur det går! Väntans tider så att säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.